Miljø og økologi

Miljø & økologi

I Coop er vi bevidste om, at produktion og salg af varer kan påvirke mennesker, dyr og miljø. Derfor arbejder vi med at udvikle vores varer og sortiment, samtidig med at vi sparer på energiforbruget fra vores egen forretning.

Økologi

Allerede i begyndelsen af 1980’erne begyndte Coop at sælge de første økologiske varer. Det var før, der kom et egentligt økologimærke. Siden da er vi blevet ved med at arbejde for at udvikle økologien i Danmark, fordi vi mener, at økologi er et godt miljømæssigt alternativ. Det har vi gjort ved at samarbejde med en række leverandører, introducere flere og bedre produkter, gennem massive kampagner og salgsfremmende aktiviteter i butikkerne.

Læs mere om Coops arbejde med økologi.

Miljømærkede varer

Men miljø er meget mere end økologi - det handler for eksempel også om miljømærkede varer. I Coop arbejder vi med de miljømærkede varer på samme måde som med de økologiske. Vi gør vores bedste for at have et alternativ til de konventionelle varer.

Vi ønsker at fremme miljømærkede varer, så vi undgår en række stoffer, der kan have uønskede effekter i naturen eller hos os mennesker. Derfor var vi også de første, der havde forbud mod PVC i emballager.


Læs mere om Coops miljømærkede varer.

Og så handler miljø ikke mindst om, at vi skal spare på de ressourcer, som vi bruger, når vi driver vores virksomhed. Det vil for eksempel sige, at vi skal arbejde med at minimere vores emballageforbrug, og vi skal tilbyde vores kunder en genbrugelig bærepose som alternativ til plastikposer.

FSC

Skovrydning og illegal hugst er et alvorligt miljøproblem og samtidig en trussel for både de mennesker og dyr, der lever i de oprindelige skove. En måde at bremse denne udvikling på er at arbejde for mere FSC-certificeret træ. Siden 2009 har vi samarbejdet med organisationen Verdens Skove om et FSC-projekt i Honduras.


Læs mere om FSC-projektet.

Madspild

Som landets største dagligvarehandel tager vi madspild alvorligt. Vi er klar over, at der sker et spild ude i vores butikker – og det vil vi være de første til at gøre noget ved. Sammen med organisationen Stop Spild af Mad har vi lavet et madspildsmanifest.

Læs mere om Coops arbejde med madspild.

Miljøpolitik

I Coop har vi tradition for at sætte dagsorden for miljøarbejdet i detailhandlen. Udgangspunktet for det arbejde er vores miljøpolitik.

Se Coops miljøpolitik her

Læs og download:

Madspildsmanifestet

Rapport om madspild