Coop Skolekontakten

Coop Skolekontakten udvikler undervisningsmaterialer for at gøre børn og unge – som kommende forbrugere - mere bevidste om, at deres valg har konsekvenser for dem selv og deres omgivelser. Både deres til- og fravalg.

Skolekontakten

Coop Skolekontakten har eksisteret siden 1979 og udgiver hvert år 2-3 nye undervisningsmaterialer, først og fremmest til grundskolen. Det kan være alt fra bøger og hæfter til hjemmesider og apps med temaer inden for Coops mærkesager: sundhed, forbrug, miljø, klima og etisk handel.

Coop Skolekontakten samarbejder desuden med et landsdækkende netværk af kontaktlærere, der flere gange årligt modtager nyhedsbreve.

Undervisningsmaterialer og skoleaktiviteter

KlimaNØRDVores mest populære skoleaktivitet er GoCook Smagekassen. I 2015 deltog flere end 161.000 elever, hvilket gør GoCook Smagekassen til Danmarks største skoleaktivitet. Det er et tilbagevendende undervisningsforløb til 4.-7. klasse til faget madkundskab. Hvert år har aktiviteten et nyt tema. De tilmeldte klasser modtager en gratis smagekasse med råvarer, undervisningsmaterialer og opskriftshæfter til 24 elever. GoCook Smagekassen finder sted hvert år i uge 43, 44 og 45.

Blandt vores undervisningsmaterialer er ’KlimaNØRD’ et af de mest brugte. Materialet sætter på en sjov og nærværende måde et alvorligt emne som klima på dagsordenen. ’Kemien i din hverdag’ er andet og meget brugt materiale. Det sætter fokus på en række af de kemiske tilsætningsstoffer, som børn ofte kommer i berøring med. Og et af de nyste materialer, ’Verden handler – etisk og fair?´, sætter fokus på handel i en globaliseret verden med de dilemmaer, det indebærer. Er det fx bedre helt at forbyde børnearbejde, end at lade børn arbejde, hvis de også har tid til deres skole? 

Alle undervisningsmaterialerne er gratis.

Skolekontakten

 

Læs mere på Skolekontakten.dk