Allergene parfumestoffer

Nogle parfumestoffer kan give hudallergi. Coop stiller krav til, at vores varer ikke indeholder allergene parfumestoffer, selv om nogle af dem er lovlige at bruge.


Flere parfumestoffer, der indgår i kosmetiske produkter som deodoranter, parfumer, cremer og hårplejemidler, er hyppige årsager til hudallergi. På produktets indholdsdeklaration skal det fremgå, om produktet indeholder parfume. Hvis produktet indeholder et eller flere af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer, skal selve stofnavnet stå på indholdsdeklarationen, hvis der er brugt en vis mængde af stoffet.

Parfumestoffer

De 26 stoffer er udpeget af EU og skal deklareres som en hjælp til personer, der lider af allergi over for et af stofferne. På den måde får man mulighed for at fravælge produkter med indholdsstoffer, man ikke kan tåle. Der er dog mange andre duftstoffer end de 26 deklarationspligtige, der kan give hudallergi. Derfor giver det ingen særlig beskyttelse for den almindelige forbruger, der ikke lider af allergi, at fravælge produkter med disse stoffer.

Coops krav

I produkter til personlig pleje, vaskemidler og rengøringsmidler inden for Coops egne varemærker behøver du ikke bekymre dig om disse særlig allergene parfumestoffer – vi har nemlig sikret os, at de ikke anvendes.

Coop stiller blandt andet krav om, at ingen af vores varer indenfor personlig pleje og vask/rengøring i Coops egne varemærker må indeholde nogen af de parfumestoffer, som EU’s videnskabelige eksperter har udpeget til at være særligt risikable for at udløse allergiske reaktioner. Disse parfumestoffer er ikke forbudt at anvende, men lovgivningen kræver, at de nævnes med specifik betegnelse i deklarationen.