Forbud mod MI i alle plejeprodukter med langvarig hudkontakt


Methylisothiazolinone (MI) er et stærkt allergent konserveringsmiddel, som bruges i plejeprodukter og maling. Stoffet har i flere år har været kædet sammen med kraftige allergiske reaktioner, også hos mennesker, der ikke tidligere har lidt af allergi. Forskerne har i flere år slået alarm, men myndighederne melder, at en regulering af MI kommer tidligst i 2016.

Videncenter for Allergi, Hud-og Allergiafdelingen på Gentofte Hospital oplyser, at der er en eksplosiv vækst i antallet af allergitilfælde for MI, både i Danmark og Europa. I Danmark får vi ca. 1.000 nye tilfælde om året.

Coop har aldrig tilladt dette stof i egne varemærker. Stoffet blev tilladt at bruge i 2005 i en koncentration, der var 25 gange højere end tidligere. Men Coop vurderede allerede dengang, at stoffet havde en meget dårlig allergiprofil, og vi valgte at bruge forsigtighedsprincippet og gå i en stor bue udenom stoffet.

For at sikre vores kunders sikkerhed, besluttede vi i januar sidste år (2014) at fjerne Huggies vådservietter, da det indeholdt MI. Hele Coops sortiment i babypleje blev således MI-fri. I de kommende måneder steg Coops salg af vådservietter og det fortæller os, at vores kunder er med, når vi i helt særlige tilfælde må fjerne produkter med særligt problematiske stoffer.

Samtidig besluttede vi, at vi ikke længere vil sælge andre mærkevarer med MI i vores butikker. Vi bad derfor alle vores mærkevareleverandører om at udfase MI hurtigst muligt. Branchen meldte, at en substitution tager tid, da nye konserveringsmidler skal testes. Coop har løbende fulgt op på udfasningen. Nu er det lykkedes Coop at sikre, at vi ikke længere indkøber såkaldte ”leave-on” produkter, dvs. produkter med langvarig hudkontakt, med MI. Det gælder f.eks. cremer, deodoranter, ansigtswipes og bodylotion.

Al håndopvask leveret til Coop fra sommer 2014 er også fri for MI.

Vi arbejder nu hårdt på at sikre, at også mærkevarer i shampoo og håndsæber bliver MI fri.

Læs mere om MI her.

Læs mere om vore samlede strategi mod mistænkt kemi: Det beskidte dusin (www.coop.dk/godkemi)