Reduktion af madspild

Som landets største dagligvarehandel tager vi madspild alvorligt.

Vi smider ikke mad ud

Coops initiativer mod madspild

Vi kan ikke undgå al madspild, men som landets største dagligvarehandel vil vi gøre, hvad vi kan. Det giver god mening for dig, for os og for miljøet.

• Alle 1.200 Coop-butikker sætter prisen ned på varer, som nærmer sig sidste holdbarhedsdato
• Irma laver 500 rugbrød om til rugbrødschips om ugen, i stedet for at smide dem ud
• Coop.dk Mad samarbejder med fødevarebanken
• Kvickly sælger frugt og grønt i løs vægt
• Coop samarbejder med Teknologisk Institut og andre om at udvikle emballage, der reducerer madspild
• Coop udbreder kendskabet til reduktion madspild via foredragsvirksomhed og medlemsaktiviteter.

Coops mål for reduktion af madspild

I Coop udgør madspild ca. 3% af omsætningen. Vi har som den første dagligvarehandel meldt officielle mål ud for, hvordan vi vil reducere vores madspild. Vi har i samarbejde med organisationen Stop Spild af Mad udarbejdet et madspildsmanifest.

Se Madspildsmanifestet her

Reduktion med 10% pr. år


Målet i madspildsmanifestet var, at vi ville reducere vores madspild med 10%  - og det er næsten lykkes. I perioden januar til september 2014 har vi reduceret madspild i vores butikker med 9,8% sammenlignet med samme periode 2012. Vi har bl.a. smidt knap 500.000 mio. færre pakker brød ud og knap 250.000 færre pakker kød ud. Vi fortsætter med at forbedre madspildsindsatsen - hver eneste dag - i alle vores butikker.

Fra organisk affald til biogas

I Coop har vi indgået et samarbejde med Miljølogistik A/S, der sikrer at al vores organiske affald, herunder kasserede fødevarer, bliver omdannet til biogas i stedet for at blive kørt til forbrænding. Alle 1200 butikker er nu med på denne ordning. Det er det første landsdækkende indsamlingskoncept af organisk affald og på denne måde kan vi spare miljøet for 10.000 tons CO2 årligt, og biogassen kan bruges til at opvarme 5700 husstande.