Coop og sundhed

Sundhed

Coops butikker sælger omkring en tredjedel af alle de fødevarer, vi spiser i Danmark. Derfor tager vi også medansvar for at forbedre folkesundheden.

GoCook

GoCookVores ambition med GoCook er at skabe den første generation af børn, der er bedre til at lave mad end deres forældre. GoCook består af en lang række af tiltag, og vi udvikler hele tiden flere:

Vi afholder Danmarks største skoleaktivitet GoCook Smagekassen. I 2015 deltogflere end 161.000 skolebørn. Vi har udviklet kokkeskoleapp'en GoCook og hjemmesiden GoCook.dk, som begge indeholder børnevenlige opskrifter, små metodevideoer og et kæmpe billed-leksikon om råvarer og køkkenredskaber. Dertil kommer et GoCook-Facebook-community til unge i alderen 13-15 år, en Instagramprofil, en SnapChatprofil og en YouTube-kanal.  Derudover har vi blandt andet også Restaurant GoCook, som er en aktivitet, alle Coops medlemsvalgte kan arrangere på landets skoler og GoCook on tour, hvor GoCook-bussen drager rundt i landet til udvalgte butikker

Læs mere på GoCook.dk

Hent en gratis kokkeskole-app

Følg GoCook på Facebook 

Find os på Instragram eller SnapChat under navnet ’GoCookdk’.

At spise sundt skal også være sjovt, og vi skal have børnene med.

Coops Ansvarlighedsrapport 2012

 

Mærkningsordninger

Nøglehullet

Et af vores mål er at have så mange sunde varer i butikken som muligt og sikre, at de sunde varer er lette at finde. Med mærket Nøglehullet sikrer vi, at varerne er blandt de bedste ernæringsmæssige valg i deres kategori.

Læs mere om Nøglehullet.

Vi skal spise!

På viskalspise.dk finder man mere end 7.000 opskrifter, hvor næringsværdierne er lette at finde. Brugerne bidrager selv med opskrifter, og målet er at blive det mest brugte og indbydende opskrift-site i Danmark.

 Vi skal spise!

Læs mere om Vi Skal Spise! 

Partnerskaber

Vi anerkender også, at vi har et ansvar for – i dialog med vores leverandører – hele tiden at sikre produktudvikling. Hvis flere skal blive inspireret til at kaste sig over sund og grøn madlavning, skal de sunde varer smage sådan, at man får lyst til at spise dem igen.

Derfor deltager vi blandt andet i Måltidspartnerskabet, som skal gøre det nemt at spise sundt. Det er et partnerskab mellem 12 organisationer fra forskellige sektorer, som arbejder for lighed i sundhed. Coop er også med i Saltpartnerskabet, som arbejder for at reducere danskernes indtag af salt. Som Fuldkornspartner arbejder vi for at øge tilgængeligheden af produkter med fuldkorn.

fuldkornFuldkornspartnerskabetSaltpartnerskabet

Læs mere om Coops deltagelse i partnerskaber
 

Kostvaner

Vores arbejde med sundhed er ikke afgrænset til den enkelte vare – varerne alene skaber ikke sundhed, hvis ikke kosten generelt er varieret. Vi arbejder derfor også for at udbrede gode kostvaner generelt, med basis i de danske myndigheders anbefalinger.

Læs mere om Madpyramiden, den kendte model for hvad vi skal spise mest og mindst af, som er blevet opdateret i 2011.

Læs mere om de 10 kostråd, som er lanceret i en ny version i september 2013 – en række enkle leveregler som basis for et sundt liv.

Læs mere om 13-punktsplanen, som er et samarbejde mellem aktører i dagligvarehandlen om at imødegå fedme som samfundsproblem.