GoCook


Mad og måltider er indbegrebet af fællesskab, samvær og nærvær. Sammen med dig vil vi gerne bidrage til madglæde, og inspirere til at få gang i køkkenerne landet over. Det kalder vi ”COOP og Co – Sammen Om Bedre Mad. Med GoCook-programmet vil vi inspirere flere børn til gå i køkkenet og lave sund og spændende mad.

GoCook-programmets mål er at skabe den første generation danskere, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Det vil vi, fordi kun 4 % af de danske børn er med i køkkenet.

GoCook Smagekassen

GoCook Smagekassen er et undervisningstilbud til faget madkundskab i folkeskolernes 4. til 7. klasse med gratis undervisningsmaterialer, et opskrifthæfte til hjemmet og råvarer til 24 elever, som udleveres i den lokale Coop-butik.

Målet er blandt andet at give børnene nye smagsoplevelser og mere appetit på sund, grøn og lækker mad, som de selv tilbereder i skolekøkkenet.

Se video om GoCook og interview med børn om Smagekassen

Gratis bøger til børn

Bøgerne ”GoCook 100% din kogebog” og ”GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab” er til børn, der går i 4.-7. klasse.

De to bøger giver børnene kendskab til fødevarer og de mest almindelige tilberedningsmetoder for at kunne lave mad. ”GoCook 100% din kogebog” er til brug hjemme i køkkenet og bogen "GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab" til undervisningsbrug.

Få gratis eksemplar af kogebogen

Er du interesseret i at modtage et gratis eksemplar af ”GoCook 100% din kogebog”, kan du bestille den ved at sende en mail til gocook@coop.dk. I mailen skal du blot skrive bogens titel, hvor mange bøger du ønsker, og hvem vi skal sende dem til. Du betaler selv 25 kr. pr. bog. for fragten.

Kokkeskole på mobilapp

Kokkeskole-appVi har udviklet kokkeskole-app’en GoCook, som har børnevenlige opskrifter, små metodevideoer og et kæmpe madleksikon om råvarer og køkkenredskaber. Opskrifterne er trinvise og gennemarbejdede, så de er målrettet børn (ca. 8-14 år).

Hent app'en på gocook.dk/app

GoCook på sociale medier

Vi har efterhånden etableret GoCook-profiler på flere forskellige sociale medier. Vi gør det for at møde de unge, hvor de er. Vi ønsker at skabe dialog med børn og unge om, hvordan de nemt og hurtigt kan lave mad og eksperimentere med råvarer derhjemme. Det gør vi blandt andet ved at vise og forklare de mange gode opskrifter i kokkeskole-app’en, arrangere konkurrencer og dele viden om råvarer og madlavning.

Vi har på nuværende tidspunkt GoCook-profiler på:

  - Facebook (fra 13 år og op) [ https://www.facebook.com/GoCookDK
  - Instagram (fra 13 år og op) – søg på GoCookdk
  - SnapChat – søg på GoCookdk
  - Youtube – søg på GoCookdk

Gorm og 100 % din ret

GoCook og Gorm: 100 % din ret

I samarbejde med kokken Gorm Wisweh og TV2 har vi i lavet 11 tv-programmer, der hedder ”Gorm og 100 % din ret”, hvor børn bliver inspireret til at lave mad.

I udsendelserne tager Gorm rundt i GoCook-bussen i hele landet. Der besøger han børn og unge, bliver udfordret af dem i deres sport, og derefter udfordrer han dem i køkkenet med deres dødsretter (ting, de ikke kan lide). I køkkenet tryller han sammen med dem dødsretterne om til livretter.

Se udsendelserne på gocook.dk og TV 2 Play

Restaurant GoCook

Restaurant GoCook er en lokal aktivitet, som bliver drevet af Coops frivillige i butikkerne i samarbejde med den lokale skole. Vi ønsker med aktiviteten at skabe madglæde, køkkenoplevelser og sundhed. Børn på 5. eller 6. klassetrin laver mad i skolekøkkenet med mange gode råvarer, særligt grove grøntsager. Coops frivillige arrangerer aktiviteten sammen med en madkundskabslærer og diætist Anne W. Ravn, som er ambassadør for aktiviteten.

GoCook på tour

GoCook on tour er delvist en aktivitet, som Coops frivillige kan arranger, men også en aktivitet, som kæderne i Coop kan reservere. Formålet med GoCook on tour er at være med til at skabe madglæde og køkkenoplevelser hos børn og at bidrage til Coops Madmanifest – Sammen om bedre mad.

GoCook – Smør din madpakke med Sebastian

Denne aktivitet er for de mindre børn (1.-3. klasse). Sammen med Sebastian Klein skal børnene smøre madpakker. Formålet her, at børnene smager nyt og måske får lyst til at være med i køkkenet, når der skal smøres madpakker. Dette er også en aktivitet, som de frivillige i Coop kan arrangere.