Partnerskaber

I Coop har vi et mål om, at danskerne skal have nemt ved og lyst til at træffe sundere valg. Både når de køber, tilbereder og nyder deres måltider. Derfor er vi med i en række partnerskaber med andre organisationer.

Måltidspartnerskabet

MåltidspartnerskabetMåltidspartnerskabet har fokus på lighed i sundhed og på den del af befolkningen, der har de største udfordringer med at spise sundere. Det handler om at fremme den enkeltes handlekompetence og muligheder.

Partnerskabet består af 12 offentlige og private organisationer, og arbejdet foregår gennem fælles projekter. Det første projekt, som Coop deltager i, handler om uddannelse i dagligvarehandlen. Formålet er at undersøge, hvordan vi via uddannelse af vores medarbejdere i butikkerne kan sælge flere sunde fødevarer.

Læs mere om Måltidspartnerskabet.

Saltpartnerskabet

Saltpartnerskabet Coop er med i Saltpartnerskabet, som arbejder for at reducere danskernes indtag af salt. Omkring 70 % af det salt, vi spiser, kommer fra fødevarer, som er produceret i industrien. I Coop arbejder vi løbende på at reducere indholdet af salt i vores butiksproducerede varer.

Fuldkornspartnerskabet

FuldkornspartnerskabetFuldkornspartnerskabet er et unikt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, en række sundhedsorganisationer og erhvervslivet. Formålet at øge danskernes indtag af fuldkorn. Partnerskabet består blandt andet af fødevareproducenter, NGO’er, danske møller og dagligvarehandlen. Fuldkornspartnerskabet arbejder blandt andet med produktudvikling og med at øge tilgængeligheden af fuldkornsprodukter.

Læs mere på fuldkorn.dk