Coop-familien

Coop-familien er stor: Den består af knap 1.100 butikker, som dels er ejet af Coop Danmark og dels af en række selvstændige brugsforeninger. Derudover favner familien også Coop Bank, Coop Invest, de 1,8 millioner medlemmer og foreningen, som står bag.


Coop amba

CVR: 4363 6510

Coop amba er betegnelsen for den andelsforening (eller andelsselskab), som 1,8 millioner danskere er medlemmer og ejere af. I Coop ambas vedtægter står der meget mere om foreningens formål, opbygning og medlemmernes mulighed for at gøre deres gøre deres indflydelse gældende. Alle medlemmer over 18 år kan blive valgt til foreningens forskellige organer. Den øverste myndighed er Coops landsråd med 124 Coop-medlemmer, som vedtager vedtægterne og vælger den øverste bestyrelse. Bestyrelsen i Coop amba består af 10 Coop-medlemmer. Det er Coop ambas bestyrelse, der udpeger bestyrelserne i Coop Danmark, Coop Bank og Coop Invest.

Coop Danmark

CVR: 2625 9495

Coop Danmark er Danmarks største dagligvarevirksomhed, der driver butikskæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, LokalBrugsen, Irma, fakta, coop.dk og irma.dk. Coop Danmark har knap 1.100 butikker over hele Danmark, omkring 40.000 medarbejdere og en samlet omsætning på ca. 43 milliarder kroner.

Læs mere om vores butikker

Coop Bank

CVR: 3488 7969

Coop Bank er ejet 100% af Coop amba. Banken har fokus på dagligdagens bankbehov og tilbyder udvalgte ydelser. Bankens produkter er nemme at gennemskue, enkle at bruge og dækker medlemmernes grundlæggende bankbehov i hverdagen.

Banken åbnede i efteråret 2013 og tilbyder:

- Coop MasterCard
- Coop Konto - kan blandt andet anvendes som lønkonto, NemKonto eller madkonto
- VisaDankort
- MasterCard Debet - kort uden mulighed for overtræk
- Kassekredit
- Forbrugslån
- Højrentekonto
- Net- og mobilbank

Læs mere om Coop Bank

Coop Invest

CVR: 3374 8620

Coop Invest A/S er koncernens investeringsselskab og fungerer som finansiel stødpude. Det betyder, at hvis koncernen skulle mangle penge, er der økonomiske ressourcer at hente i Coop Invest. Coop Invest er et A/S, som er ejet 100 % af Coop amba og dermed af alle Coops medlemmer.

Den overskydende kapital, der ikke umiddelbart skal bruges i koncernens driftsselskaber (Coop Danmark, Coop amba, Coop Bank, Republica og Severin) sendes videre til Coop Invest. Selskabets målsætning er at skabe et afkast, der enten kan bruges i de forskellige selskaber eller investeres på ny gennem Coop Invest.

Coop Invest investerer i:

- Investeringsejendomme
- Børsnoterede realkreditobligationer
- Mindre og mellemstore virksomheder med relation til detailhandel, fordelsprogrammer og koncernens mærkesager

Coop Invest er i dag 100 % ejer af reklamebureauet Republica A/S og kursuscenteret Severin A/S.

Coop Invest (og dettes datterselskaber) har en CSR-profil, som er i tråd med den overordnede linje for CSR-arbejdet i koncernen.

Konstellation & Republica

Konstellation & Republica er et reklamebureau, der har specialiseret sig i at arbejde inden for detailbranchen.

Severin

Severin Kursuscenter er et kursus- og konferencecenter, som blev bygget af FDB i 1932. Det ligger i Middelfart.

Læs mere om Severin