1900-1949

I 1908 flyttede FDB ind i det nybyggede hovedsæde på Islands Brygge.

Første udgave af Samvirke udkom i 1928

I 1928 udkommer det første Brugsforening. Det er det blad, vi i dag kender som Samvirke. Bladet indeholdt også dengang historier, opskrifter og annoncer.

Fokus på ernæring og hygiejne med oprettelse af Centrallaboratoriet

I 1929 rykkede FDB helt frem i forreste række, hvad angik sikring af varekvalitet, da FDBs Centrallaboratorium blev etableret. Formålet med Centrallaboratoriet var at skabe fremskridt inden for ernæring og hygiejne.

Året efter blev dyrevelfærd en del af FDBs forretningspolitik. Der blev udarbejdet en vejledning om, hvordan man på en pænere måde end den gængse kunne holde rugelystne høner fra at ruge, så æggene i stedet kunne sælges til forbrugerne.

I 1945 så FDB-møblerne dagens lys

Møbeldesigner Børge Mogensen var leder af FDBs møbeltegnestue fra 1942-1950. Nogle af hans største klassikere blev skabt i samarbejde med FDB Formålet med FDB-møblerne var at give danskerne kvalitetsmøbler til overkommelige priser i efterkrigsårene. Det uopslidelige design præger stadig mange danske hjem. Møbeldesigneren Hans J. Wegner arbejdede også i en periode for FDBs møbeltegnestue.

FDB bag første selvbetjeningsbutik i Danmark

I 1949 åbnede den første selvbetjeningsbutik i Danmark. Den blev åbnet af Brugsforeningen Esbjerg. Samme år åbner Hovedstadens Brugsforening også en selvbetjeningsbutik.

Brugsforeningen i Esbjerg åbner den første selvbetjeningsbutik