Krydderurter dyrket i butik er et hit: Nu åbner nyt anlæg i Danmark

19. maj 2020

Irma får vertikale køkkenhaver i sine butikker

Kruspersille, basilikum, koriander og andre krydderurter, som dyrkes direkte i vertikale køkkenhaver i supermarkeder, er i løbet af de seneste fem måneder blevet et kæmpehit i København.

Det er Irma, der har introduceret de friske krydderurter til københavnerne, og kæden udvider nu, så det bliver til gængeligt i samtlige 69 Irma-butikker fra denne uge.

Det er den tyske specialist i vertical farming, Infarm, som Irma samarbejder med.

For at kunne følge med efterspørgslen har Infarm netop etableret sit første produktionsanlæg i Danmark, beliggende i Høje Tåstrup. Herfra vil de producere de friske krudderurter, dels til de mindste Irma-butikker, der ikke har egne anlæg i butikken, dels for at supplere alle øvrige butikker, når de ikke selv kan producere nok til at følge med efterspørgslen. Infarms specialister vil besøge Irma i det centrale København på cykler for at tilse og høste krydderierne.

Krydderurterne dyrkes i specielle skabe, uden brug af syntetiske pesticider, med lille vandforbrug og minimal transport.

”Det er blevet så stor en succes, fordi det kombinerer bedre smag, friskhed og bæredygtighed – samtidig med at produktionen er så tæt på forbrugerne som muligt ,” siger direktør Søren Steffensen, Irma.

”Vi er begejstrede for et vellykket og frugtbart partnerskab med Irma / Coop, og vi ser frem til, at tilbyde vores premium-produkter til endnu flere Irma-kunder,” siger Vice President, Daniel Kats, Infarm.

Det tager cirka tre uger fra krydderurterne plantes, til de klar til salg. Prisen er 22 kr. for et bundt.

Infarm er grundlagt i Berlin i 2013. De er nu i Canada, Danmark, Frankrig, Tyskland, Japan, Luxembourg, Storbritannien, USA og Schweiz og åbner sin først butik i Holland i denne måned.

Yderligere information: Direktør Søren Steffensen, Irma, 5221 2801