Kvalitetssikring

For vores egne varer stiller vi særlige krav til kvalitet, miljø, etik og fødevaresikkerhed. Kun godkendte varer får betegnelsen "Kvalitetssikret af Coop".

Kvalitetssikret af Coop

På mange af Coops varer står der, at de er ”kvalitetssikret af Coop”. Det betyder, at vi har stillet særlige vare- og kvalitetskrav til produkterne og garanterer, at de opfyldes.

Kun godkendte produkter kan sælges som Coops egne varer. Godkendelsen omfatter en bedømmelse af produktet og godkendelse af indhold, sammensætningen af produktet samt test af produktet - bl.a. smagstest.

Leverandører, der producerer varer for Coop, skal også godkendes. Godkendelser omfatter en vurdering af om leverandørens kvalitetsstyringssystem sikrer, at krav ifølge lovgivningen samt Coops særlige vare- og kvalitetskrav til fødevaresikkerhed, kvalitet, miljø og etik er opfyldt.

Mærkning og kontrol

”Kvalitetssikret af Coop” betyder også, at den mærkning, der findes på Coops egne produkter, oftest er mere omfattende, end hvad lovgivningen kræver. Det gælder f.eks. med hensyn til ingredienser og næringsdeklarationer.

Der udføres kontrol af vores egne varer. Kontrollen udføres stikprøvevis og tilpasses type af produkt, leverandør og om det er lovgivningsmæssige krav til fødevaresikkerhed eller Coops egne vare- og kvalitetskrav, der ønskes undersøgt. Kontrollen kan blandt andet omfatte analyse af varer og inspektion af leverandøren.

Änglamark

Varer i Änglamark-familien skal opfylde nogle særlige krav:

- Alle fødevarer er økologiske. De er enten mærket med det røde Ø eller EU’s økologimærke.
- Husholdnings- og plejeprodukter er mærket med Svanen og/eller Astma- og Allergiforeningens blå krans. Enkelte produkter dækkes ikke af Svanens kriterier. Her er indholdsstofferne nøje udvalgt med hensyn til miljø og sundhed, og produktet er altid mærket med Astma- og Allergiforeningens blå krans.
- Trævarer er FSC-mærket.
- Tekstiler er produceret af 100% økologisk dyrket bomuld og mærket med Svanen.