Status sundhed
Vi vil gøre det lettere for forbrugerne at vælge sundt, når de handler dagligvarer
Handling |
Status |
Aktiviteter |
|
---|---|---|---|
1. | Vi vil markedsføre og gøre nøglehulsmærket kendt i Danmark. Målet er en kendskabsgrad på 80% | I 2010 har der fra Coops kæder især Kvickly og SuperBrugsen været gennemført flere kampagner blandt andet i samarbejde med Fødevareministeriet for at øge kendskabet til Nøglehullet. Kendskabsgrad efter kampagnerne i 2010 er på 83% | |
2. | Vi vil inden udgangen af 2011 have mindst 500 nøglehulsmærkede varer | 459 Nøglehulsmærkede varer. Hertil kommer frisk frugt og grønt, der alle pr. definition opfylder nøglehulskriterierne. | |
3. | Vi vil løbende udvikle vores varemærker Coop og Änglamark, så flest muligt af fødevarerne i disse varemærker overholder nøglehulskriterierne | Stigning på 134 varer i løbet af året og stigning i kendskabsgrad. Salget er steget med 13% i 2010. | |
4. | Vi vil sikre, at Coop’s egne kemisk/tekniske varer og produkter til personlig pleje ikke indeholder stoffer fra EU’s listeover stoffer mistænkt for at være hormonforstyrrende | Alle Coops egne varer er uden stoffer der mistænkes for at være hormonforstyrrende. Parabener i Xtra barberskum udfaset primo 2010. Xtra tandpasta udgået af sortiment | |
5. | Vi vil inden for 3 år introducere 25 nye sunde varer som alternativ til usunde snackprodukter | 2010: 10 nye varer 2009: 15 nye varer Primært inden for serien ”Frugtfjolserne” hertil kommer en række C-varer der primært består af udskåret frisk frugt og grønt. | |
6. | Vi vil inspirere kunderne med opskrifter på sunde og velsmagende retter | Alle kæder udgiver opskrifter hvor de fleste er næringsberegnede. SuperBrugsen har lanceret ”Madplanen” med en ny opskrift til hver dag i ugen. Alle opskrifter er næringsberegnede. | |
7. | Vi vil etablere et web-baseret slankeunivers med råd om varer og livsstil | Slankeuniverset er lukket efter utilfredsstillende besøgstal. | |
8. | Vi vil arbejde på at kortlægge kalorieindholdet i vores egne varemærker Coop og Änglamark og sætte mål for reduktion af kalorieindholdet i disse | Kalorieregnskab på fedtstoffer, sodavand, chips, snacks, is og frosne færdigretter tilføjet. | |
9. | Vi vil med udgangspunkt i ”dagligvarehandlens 13 punkts plan mod fedme” gå i dialog med vores leverandører for at reducere problemet | Indkøberne er i løbende dialog med leverandører og drøfter i forbindelse med års aftalerne, at 13 punktplanen overholdes. | |
10. | Vi vil øge informationen om, hvilke sunde varer, der kan købes i butikkerne | Informationsindsatsen er øget markant i både tilbudsaviser, kampagne tiltag og kampagne med Fødevareministeriet. |