Sundhed

HR titelbillede

Coop vil være en sund arbejdsplads og vi ønsker at hjælpe vores medarbejdere til at ændre vaner og holdninger og at tænke sundhed ind i hverdagen. Det gør vi ved at lave sundhedsfremmende aktiviteter i virksomheden.

På motionsområdet støtter vi op omkring landsdækkende aktiviteter, så som ”vi cykler på arbejde”, DHL-stafet og Änglamark løb. Ydermere har vi Coop Alliancen, som er en paraply organisation for alle personale og idrætsforeninger i Coop. Disse foreninger er repræsenteret i hele landet og tilbyder forskellige former for idræt, som kan dyrkes sammen med kollegaer.

I 2011 er der på hovedkontoret i Albertslund for udviklingsmidler både indkøbt el-cykler, så medarbejderne kan cykle til og fra møder, og bordfodbold så der er lejlighed til at få frisk luft og motion før og efter mere stillesiddende arbejde.

Overskudsmedarbejdere i Coop

Coop har desuden i 2011 kørt projektet ”Overskudsmedarbejdere i Coop” for alle medarbejdere i 4 udvalgte butikker (delvist finansieret af forebyggelsesfonden). Formålet er at sætte fokus på sundheden i butikkerne, at skabe bedre trivsel blandt medarbejderne og nedbringe sygefraværet. Udfordringen er, at butiksmedarbejderne i det daglige fristes med mange let tilgængelige usunde mad- og drikkevarer og et travlt arbejdsmiljø.

Det primære succeskriterium har været at få en høj grad af medarbejderinvolvering, så der er tale om en forankring i butikken. Efter udvælgelsen af de deltagende butikker er afholdt personalemøder for at finde frem til medarbejdernes ønsker.

Første aktivitet har været en kortlægning af medarbejdernes sundhed og trivsel ved en baselinemåling, ved fokusgruppeinterviews og ved observationsstudier i butikken til brug for en vurdering af muligheder for sunde valg i dagligdagen. Herefter har det været op til de enkelte butikker at vælge aktiviteter indenfor kost og motion.

Aktiviteterne er iværksat sammen med en forskergruppe fra Ålborg Universitet for at sikre, at udviklingen for medarbejderne kan vurderes fra start til slut. Endvidere er det hensigten, at alle projektets mulige aktiviteter skal baseres på erfaringer fra forskningsresultater. Forskerne står også for slutmåling og evaluering af projektet, der forventes afsluttet i maj 2014. På længere sigt er det hensigten, at erfaringerne fra projektet skal udbredes til samtlige butikker i Coop, hvor bl.a. de interne sundhedsagenter får til opgave at oplære nye sundhedsagenter til de andre butikker.

”Det er meget vigtigt, at få medarbejderne med, og derfor gør vi meget ud af at få holdt personalemøder og fokusgruppeinterviews ude i butikkerne, så de kan komme med gode ideer og sammen finde frem til, hvad sundhedsfremme er for dem. Dermed håber vi at få fat i både skeptikere og ildsjæle” fortæller projektleder Sanne Larsen fra Coop

sundhed hr fakta boks